Bugun...
SON DAKİKA

Türkiye-Almanya ilişkileri gelişiyor

Siyasi gerginlik yerini üst düzey temaslara bıraktı, iki ülke arasındaki bağlar güçlenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretiyle birlikte bu yakınlaşmanın daha da artması bekleniyor
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2018 15:22:09

Türkiye-Almanya ilişkileri gelişiyor

Son yıllarda gerginleşen Türkiye-Almanya ilişkileri, her iki ülke siyasilerinin  attığı karşılıklı adımlarla yeni bir döneme giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28-29 Eylül’de Almanya’ya yapacağı ziyaretin de ilişkilere yeni bir ivme kazandırması bekleniyor. Diplomatik gözlemciler, 7 yıl aradan sonra Türkiye’den Almanya’ya ilk defa cumhurbaşkanı düzeyinde resmi bir ziyaret gerçekleştirileceğini belirterek, bu durumun iki ülke arasındaki yakınlaşmayı daha da artıracağına dikkat çekiyor. Tarihe geçecek ziyaretten önce Erdoğan ile Alman mevkiidaşı Frank Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel arasında telefon görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

 

ÖNCE TELEFON TRAFİĞİ

 

Görüşmelerde Almanya ile Türkiye arasındaki istişare ve işbirliği mekanizmalarının yeniden işlerlik kazanmasının memnuniyet verici olduğuna işaret edildi ve ikili ilişkileri geliştirme kararı alındı. Erdoğan ve Steinmeier, bakanlar arasında sıklaşan temasların da mevcut ilişkilerin daha da güçlendirilmesini sağlayacağını kaydetti. Şansölye Merkel de, Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Türk ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından önemli olduğunu vurguladı. Bu arada Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, “Steinmeier’in Erdoğan’ı ülkesine davet etmesi çok önemli. Bu ziyarette her iki ülkenin birbirlerine yönelik beklentileri, açık bir şekilde masaya yatırılacaktır. İlişkiler ciddi bir şekilde düzelme eğilimine girmiştir” dedi.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI