Bugun...
SON DAKİKA

Seehofer sancısı

Irkçıları cesaretlendirecek söylemlerde bulunan İçişleri Bakanı Seehofer, SPD ve göçmenlerden tepki topluyor. STK’lar, “Ya koltuğu bırak ya da görevini yap” çağrısında bulundu
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2018 15:25:21

 Seehofer sancısı

Almanya’da artan ırkçılığı görmezden gelen, göçmenlerin sorunların kaynağı olduğunu ileri süren ve Chemnitz’deki Neonazilerin yabancılara yönelik “insan avını” görüntülere rağmen inkar eden İçişleri ve Yurt Bakanı Horst Seehofer topun ağzında. CSU lideri Seehofer hem hükümet ortağı SPD içinden hem toplumdan büyük tepki alıyor. Seehofer’in yabancı karşıtı açıklamalarına karşılık veren SPD’li Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Göç değil aşırı sağcılık tüm sorunların anasıdır” dedi. Aralarında Türk kuruluşlarının da bulunduğu sivil toplum örgütleri de, Seehofer’e adeta nota verdi. Göçmen dernekleri, Seehofer'e yazdığı açık mektupta ya ırkçı saldırı ve oluşumlara karşı bir bakan olarak görevini yapmasını ya da istifa etmesini istedi. Açıklamada, “Bu ülkede herkesin bakanı olmalısınız. Tüm insanların güvenliğini sağlamalı ve aşırı sağdan gelen tehdidi ciddiye almalısınız. Bir yurt bakanı olarak toplumu daha fazla ayrıştırmamalısınız. Ülkemizdeki temel değerlerden yana açık bir tutum sergilemeli ya da istifa etmelisiniz” ifadesi yer aldı.

 

GERÇEKTEN ENDİŞELİYİZ

Almanya’da endişe verici gelişmeler yaşandığına dikkat çekilen mektupta, “Kalabalık gruplar artık açıkça Hitler selamı veriyor, ‘yabancılar dışarı’ diye bağırıyor. Biz ve çocuklarımız farklı görünümümüzden, isimlerimizden veya inancımızdan dolayı güvenli ve özgürce her yerde hareket edemediğimiz için endişe içindeyiz” denildi. STK’lar ayrıca, “İç güvenlikten sorumlu bir yetkiliden çocuklarımızın güvenliği konusunda endişe duymamıza gerek olmadığını işitmek istiyoruz” çağrısında bulundu. Mektubu imzalayanlar arasında Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), Frankfurt Türk Öğrenci Platformu, Türk-Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform), Almanya Türk Toplumu (TGD) da bulunuyor.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI