Bugun...
SON DAKİKA

Paşinyan, Erdoğan'ın teklifini kabul etmek için önce izin almalı

Ermenistan tek taraflı suçlamalar yerine ileriye dönük ve dürüst bir duruş sergilemeli.
facebook-paylas
 Tarih: 01-09-2021 07:09:44  -   Güncelleme: 01-09-2021 12:35:44

Paşinyan, Erdoğan'ın teklifini kabul etmek için önce izin almalı

Açıklama, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna-Hersek ve Karadağ ziyareti sonrasında geldi.
R.T.Erdoğan, ancak bu durumda Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkileri kademeli olarak normalleştirebileceğini söyledi:

 

“Bölgemizde yeni, yapıcı ilişkilere ihtiyaç var. Görüş ve beklentiler arasında farklılıklar olsa da, karşılıklı güvene dayalı iyi komşuluk ilişkileri kurmak için birbirimizin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygıyı da içeren samimi çabalarda bulunmak sorumlu bir yaklaşım olacaktır.
Yakın  tarih düşmanlık kaynağı olmamalı, kalıcı barış ve bir arada yaşama için yapıcı adımlar atılmalıdır. Bu yönde hareket etmeye hazır olduğunu ilan edecek bir Ermeni hükümetiyle ilişkilerimizi kademeli olarak normalleştirmeye çalışabiliriz. Barış ve istikrarı sürdürülebilir kılmalıyız ve ekonomik kalkınma ve bölgesel işbirliği için koşulları sağlamalıyız ” 


Bizimyol.info, 27 Ağustos'ta Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye'den bölgede barışın tesisi için olumlu sinyaller aldığını söylediğini hatırlattı. Paşinyan, "Türkiye'den kamuoyundan olumlu sinyaller aldığımızı söylemeliyim. Bu sinyalleri değerlendirip olumlu sinyallerle karşılık vereceğiz" dedi. "Olumlu sinyaller" veya Erdoğan'ın çağrıları Ermenistan'ın istikrarsız politikasını nasıl etkileyecek? Ve bir barış anlaşmasına varmak için gerçek adımlar atabilecek miyiz? 27 Ağustos'ta Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye'den bölgede barışın tesisi için olumlu sinyaller aldığını söylediğini hatırlattı. Paşinyan, "Türkiye'den kamuoyundan olumlu sinyaller aldığımızı söylemeliyim. Bu sinyalleri değerlendirip olumlu sinyallerle karşılık vereceğiz" dedi. "Olumlu sinyaller" veya Erdoğan'ın çağrıları Ermenistan'ın istikrarsız politikasını nasıl etkileyecek? Ve bir barış anlaşmasına varmak için gerçek adımlar atabilecek miyiz?  


Bu ve diğer konularda Bizimyol.info'ya konuşan siyasi analist Gülsel Safarova, Türk liderliğinin defalarca Ermenistan'a benzer çağrılar yaptığını söyledi:

 

“Daha önce Erdoğan, Ermenistan-Türkiye sınırının açılmasının ve ilişkilerin yeniden kurulmasının Erivan'a bağlı olduğunu söyledi. Elbette Ermeni liderliği, bölgedeki önemli ekonomik süreçlerin dışında kaldığını çok iyi biliyor ve bu durum Ermeni halkı için iyiye alamet değil. Komşulara yönelik toprak iddiaları ve şovenist ruh hali Ermenistan'a hiçbir şey kazandırmadı. Analist, Nicole Paşinyan'ın 44 günlük savaştaki yenilgisinden sonra halkına bir şeyler vermesi gerektiğini kaydetti: 

 

"Yani Paşinyan ülkedeki sosyo-ekonomik durumu iyileştirmeli, ülkeyi krizden çıkarmalı. Bunun için bölgede barış ve istikrarın sağlanması, Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi gerekiyor.
Ancak Gülsel Safarova'ya göre Erdoğan'ın önerisini kabul etmek için önce Paşinyan hükümetinin izin alması gerekiyor:

 

“Ermenistan son 30 yılda bir gün bile bağımsız bir politika izlemedi. Şu anda Ermeni hükümeti bazı yabancı çevrelere bağlı ve onlardan izin almak zorunda kalacak. Ermenistan'ın barış anlaşması imzalaması bölgede istikrarın sağlanması anlamına geliyor. Ancak Ermenistan'ın hem hükümetindeki hem de muhalefetindeki Türk karşıtı güçler ve yurt dışından emir alanlar buna kolay kolay izin vermeyecektir.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI