Bugun...
SON DAKİKA

KASSEL'E KONSOLOSLUK MÜJDESİ

Kassel ve civarında yaşayan yaklaşık 85 bin Türk’ün özlemle beklediği başkonsolosluk için 1 Aralık 2022’den itibaren tüm hazırlıklar hızlandırılacak
facebook-paylas
 Tarih: 23-10-2022 17:13:21  -   Güncelleme: 23-10-2022 21:36:21

KASSEL'E KONSOLOSLUK MÜJDESİ

Bir rüya gerçek oluyor!.. Kassel ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşlarının senelerdir açılışını beklediği başkonsoloslukla ilgili tüm hazırlıklar sürdürülüyor. Alınan bilgiye göre Türkiye’nin Kassel Başkonsolosluğu için 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren resmi adım atılarak bina araştırmalarına start verilecek. İlk başkonsolos ise, daha önce başkent Berlin’de Konsolos olarak görev yapan Erdinç Evirgen olacak. 
 

 

2011 yılından beri konuyu gündemde tutan dönemin UETD Kassel Başkanı ve MKYK Üyesi Seyfettin Eryörük, bu gelişme karşısında duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: 


 

“Şükürler olsun,11 yıllık çalışmalarımızın meyveleri aldık. 2011’de STK’larla yapmış olduğumuz istişarede bu meseleyi derinlemesine ele almıştık. Kassel’den herhangi bir resmi işlem için Frankfurt Başkonsolosluğu’na gidip gelmek yaklaşık 410 kilometrelik bir mesafe. Bu noktada çözüm arayışlarımız oldu. Kassel, Almanya’nın tam ortasında olan bir kenttir. Yabancılar Meclisi ve Yabancılar Dairesi’yle birlikte yaptığımız araştırmaya göre Kassel ve civarında yaklaşık 82 bin 500 vatandaşımızın yaşadığını tespit ettik. Konuyla ilgili hazırlamış olduğumuz dosyayı İstanbul Milletvekilimiz ve değerli ağabeyim Metin Külünk’e teslim etmiştik. Sayın Külünk, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararı STK’larla yapmış olduğumuz toplantıda canlı bağlantı kurarak bildirmişti. Daha sonra karar 2014 yılında Resmi Gazete’de yayınlandı. 2015 yılında da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüştük. Aradan zaman geçtiği için STK’lar ümitlerini kesmişti. Dört ayrı Frankfurt Başkonsolosu ile tekrar görüşmelerde bulunduk. Son olarak mevcut Başkonsolos Erdem Tunçer Bey, son bir kere Ankara’ya gitmemi tavsiye etti. UİD Hessen Bölge Başkanımız Sayın Erkan Arslan da Ankara’daki çalıştayda benim konuyu dile getirmemi istedi. Nihayetinde Ankara’da Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Yavuz Selim Kıran Bey’e nezaket ziyaretinde bulunduk, UİD Genel Başkanımız Sayın Köksal Kuş ve 25. Dönem Ankara Milletvekilimiz Sayın Mahmut Sami Mallıile toplantımız çok olumlu geçti. Sayın Kıran, gerekenleri yapacağının sözünü verdi, Allah-u Teala kendisinden razı olsun. Nihayetinde 2 hafta önce müjdeli haberi 25. Dönem Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı ve Frankfurt Başkonsolosumuz Sayın Erdem Tunçer Bey müjdeli haberi verdi. Kassel ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, eski Dışişleri Bakan Yardımcımız olan şuan Zagreb Büyükelçimiz Sayın Yavuz Selim Kıran Bey’e, İstanbul Milletvekili Metin Külünk ağabeyimize, İstanbul Milletvekili Sayın Zafer Sırakaya Bey’e, UİD Genel Başkanımız Sayın Köksal Kuş ağabeyimize, UİD Bölge Başkanı Sayın Erkan Arslan’a, Yabancılar Meclisi Başkanı Kamil Saygın Bey’e, başkonsoloslarımız ve şuan farklı görevlerde olan İlhan Saygılı Bey’e, Nur Sultan Kazakistan Büyükelçimiz Sayın Ufuk Ekici Bey’e, Sayın Burak Karartı Bey’e, Sayın Özkan Durmaz Bey’e, özellikle Frankfurt Başkonsolosumuz Sayın Erdem Tunçer Bey’e, UİD Kassel yönetimine ve emeği geçen herkese bütün kalbi duygularımla Kassel ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunarım. Bizleri de dualarıyla ihya edenlerden Allah-u Teala razı olsun. Müjdemiz Kassel ve çevresinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.



Yeni göreve başlayacak olan Kassel ve Çevresi Başkonsolosumuz Sayın Erdinc Evirgen Bey’e bu vazifesinde birlik ve beraberlik içerisinde üstün başarılar dilerim.” 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI