|
Tweet |
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası İstanbul’da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Büyükçekmece sahilinde yürüyüş yapan bir çift, cep telefonuyla görüntü kaydederken şemsiyelerine yıldırım düştü, teğet geçti.
Çiftin hafif bir çarpma hissi yaşadığı ve bağırmaları anların kameraya yansıdığı görüldü. Olayda herhangi bir ciddi yaralanma yaşanmadı.
Meteoroloji, İstanbul için ‘sarı kod’ uyarısı yayımlayarak ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Balkanlar’dan gelen soğuk hava gece yarısından itibaren İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde etkisini gösterecek.
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde kuvvetli.
Rüzgar: Kuzeyli yönlerden 40-60 km/sa kuvvetinde esmesi bekleniyor.
Hava Sıcaklığı: 12°C ila 19°C arasında değişecek.
Marmara, Ege ve Batı Karadeniz: Yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlı, rüzgar 40-70 km/sa.
Akdeniz: Gece saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı, rüzgar batı ve güneybatıdan 3-5 kuvvetinde.
İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimleri: Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına etkili.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu.
Batı Karadeniz: Fırtına bekleniyor.
Marmara, Doğu Karadeniz ve Ege: Fırtınamsı rüzgar.
Dalga yüksekliği: 1-3,5 metre arasında.