Bugun...
SON DAKİKA

İlk aylardaki uyum evliliği güçlendiriyor

Uzmanlara göre mutlu bir yuvanın temeli evliliğin ilk aylarında atılıyor. Bu dönemde çoğunlukla sosyoekonomik ve kültürel sorunlar yaşanıyor. Eşlerin en çok bu noktada farklılıklara saygı göstermesi gerekiyor
facebook-paylas
 Tarih: 30-08-2018 00:03:09

İlk aylardaki uyum  evliliği güçlendiriyor

Büyük umutlarla kurulan birçok yuva, evliliğin henüz daha ilk aylarında çatırdamaya başlıyor. Bu duruma çoğunlukla eşlerin sorunları birbirleriyle paylaşmaması yol açıyor. Evliliğin ilk dönemlerindeki küçük problemler, hemen halledilmediği takdirde ilerleyen zamanda büyüyor ve aşılması imkânsız hale gelebiliyor. Konuya açıklık getiren Uzman Psikolog Beyza Öztürk, “İlk günlerinden itibaren eşler, aralarında ne kadar uyumlu olursa ve bir denge kurarlarsa evlilik müessesesi de o kadar sağlam temeller üzerine oturur” diyor.

 

PEK ÇOK SORUN VAR

Evliliğin başlangıç günlerinin eşlerin birbiriyle uyum dönemi olduğunu belirten Öztürk, bu dönemdeki sorunları şöyle özetliyor:

“Mizaç, kişilik bozuklukları ve huyla ilgili sorunlar, iletişimle ilgili meseleler, ailevi problemler, ev, eşya, hediyelerle alakalı maddi tartışmalar, kültürel farklılıklardan kaynaklanan konular, ortak değerler, dini ve ahlaki konularla ilgili hassasiyetlerle ilgili meseleler.”

 

FARKLILIKLARA SAYGI

Öztürk’e göre eşlerin sevgi ve şefkat dolu oluşu, kusur görmemeye çalışması ve birbirini olduğu gibi kabul edip karşılıklı fedakârlığı uyumu daha da kolaylaştırıyor.

“İlk senelerdeki sorunların çoğunun sosyoekonomik ve kültürel açıdan uyumsuzlukla alakalı olduğu görülüyor” diyen Beyza Öztürk; bu durumda sevgi ve saygının gücünden istifade edilmesi ve farklılıklara saygı gösterip ortak değerlerden destek alınması gerektiğini belirtiyor. Ancak Öztürk, “Kişi her ne kadar hoşgörülü, uyumlu ve fedakâr olsa da kendi kişiliğine zarar vermemeye de özen göstermeli” bilgisini veriyor.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI