Bugun...
SON DAKİKA

Erken teşhis hayat kurtarır!

AOK´nın bilmesel araştırma enstütüsü kansere karşı koruyucu hizmet alımı ile ilgili olarak genel durumu mercek altına alarak, bu konu ile ilgili durumu sonuçları kamuoyuna paylaştı.
facebook-paylas
 Tarih: 29-03-2019 01:58:21  -   Güncelleme: 29-03-2019 08:02:21

Erken teşhis hayat kurtarır!

Öncelikle hizmet alım oranı büyük zaman aralıkları göz önünde bulundurularak değerlendirildi.

 

2007 – 2009 tarihleri arasında Hessen eyaletinde yaşayan 50 ila 69 arasında ki bayanların 46% sı göğüs kanserine karşı sunulan Mamografi taraması hizmetinden istifade etmemişlerdir. Bu sayı 2014 ila 2016 yılları arasında hatta 42% oranına kadar gerilemiştir. Federal düzeyde ki hizmet alım sayıları eyalet bazındaki sayılara ile benzerlik göstermektedir. Her beş kadından bir tanesi, kendi bilgileri dahilinde bu hizmet alımı için doktora gitmediklerini belirtmişlerdir. Hizmet alımı ile ilgili olarak karar verme durumunu tartışmaya açmak prensip olarak yanlış bir durum değildir. AOK Hessen kararlarını kendileri veren, istemediği şeyler için kendi eğemen düşüncelerine bağlı olarak hareket eden sigortalıların olmasını desteklemektedir. Hizmet alımı ilgili karar vermeden en büyük etken doktordur. Ama bunun yanında hizmet alımını engelleyici olarak internet ortamında bilimsel olarak doğruluğu olmayan çelişkili ve abartılı bilgilerin olduğu da bir gerçektir.

 

Genellikle hastalık ortaya çıktığında geç kalınmış olunuyor!

 

 AOK Hessen sigortalılarının 21% i 60 yaşından sonra kalın bağırsak taramasından istifade etmemektedirler. Kalın bağırsak kanserine karşı erken tanı hizmeti kadın ve erkeklerde 50 yaşından sonra sunulmaktadır. Kalın bağırsak görüntüleme işlevi 55 yaşı sonrasındaki 10 yıllık zaman diliminde iki defa erken tanı hizmeti olarak sunulmaktadır. Lakin erkekler 01.07.2019 tarihinden itibaren bu hizmetten 50 yaşından sonra istifade edebilecekler.  

 

AOK WIdO Bilimsel araştırma Enstütüsü bu alanda yapılan aydınlatma ve bilgilendirme ve bunun yanında katılımcılarla yapılan anketler neticesinde hizmet alımı oranında 5% oranında yükselme oranı kaydedilmiştir. Hizmet alınmaması ile ilgili olarak şikayetler, tıbbı açıdan gerekçeli sebepleri olarak görülmemektedir. Çoğu zaman erken teşhis hizmeti geç olarak alınmaktadır.

 

2016 yılında 20 ila 49 yaş arası bayan AOK Hessen sigortalılarının 49% u rahim ağzı kanserinin erken teşhis hizmetinden istifade etmemişlerdir. Bu hizmetin bilinen hiçbir dezavantajının olmamasına rağmen, sigortalılar tarafından alınmaması çok şaşırtcı ve düşündürücü olarak belirtilmektedir.

 

 

 


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI