Bugun...
SON DAKİKA

Ceza mı ödül mü?

Almanya'da aşırı sağla mücadelede yetersiz kalmakla suçlanan Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Maassen görevinden alındı, ancak bakanlık müsteşarı yapıldı
facebook-paylas
 Tarih: 20-09-2018 15:16:15  -   Güncelleme: 20-09-2018 15:28:15

Ceza mı ödül mü?

Aşırı sağın artış gösterdiği Almanya’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkenin temeline dinamit koymaya çalışan ırkçı çevrelerle mücadeleyi önemsemeyen iç istihbarat servisinin başındaki isim Hans-Georg Maassen; Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve SPD lideri Andrea Nahles’in yaptığı üçlü zirvenin ardından koltuğunu kaybetti.

 

MERKEL’İ BİLE YALANLAMIŞTI

Seehofer, bu karara rağmen Maassen’in istihbarattaki çalışmalarından övgüyle bahsetti. Alman basını ise, İçişleri Bakanlığı’na müsteşar olarak atanması kararlaştırılan Maassen için “Cezalandırıldı mı ödüllendirildi mi, belli değil” yorumunu yaptı. Maassen, Chemnitz’deki “göçmen avını” yalanlamış, Merkel’le de bu konuda ters düşmüştü.

 

SADECE MAKAMI DEĞİŞTİ

Anayasal düzene karşı çıkan, temel hak ve özgürlüklerin düşmanı olan ırkçılarla mücadele etmesi gereken Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, bu görevini yapmakta yetersiz kalınca koltuğundan oldu. Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles’in gerçekleştirdiği üçlü zirvede Maassen’in görevinden alınması kararlaştırıldı. İç istihbarat servisinin başına bu kurumdan bir ismin görevlendirileceği ve Maassen’in İçişleri Bakanlığı’nda müsteşar olacağı açıklandı. Seehofer, Maassen’in iç güvenlik alanındaki bilgisine değer verdiğini, ancak yeni görevinin istihbarat teşkilatıyla alakalı olmayacağını duyurdu. Bu arada Almanya’da bazı gazeteler, Maassen’in iç istihbarat başkanlığından alınıp müsteşarlığa atanmasının cezadan çok ödüle benzediğini yazdı.

 

CHEMNİTZ SINAVINI VEREMEDİ

Hans-Georg Maassen, Chemnitz kentinde bir Alman’ın öldürülmesinin ardından aşırı sağcıların göçmen ve mültecilere karşı yaptığı saldırılar konusunda tepki çeken açıklamalar yapmıştı. Başbakan Merkel, ırkçıların göçmenlere yönelik insan avı başlatmasını kınamıştı. Maassen ise insanların kovalanmadığını belirtmiş ve olayla ilgili görüntülerin gerçek olmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine hükümet ortağı SPD’nin lideri Nahles, Maassen’in istifasını isterken, İçişleri Bakanı Horst Seehofer Maassen’i savunmuştu. Alman basınındaki bazı haberlerde de Maassen’in, aşırı sağdan gelen tehlikeye karşı “kör olduğu” savunulmuştu. Maassen’in ayrıca aşırı sağcı AfD’nin yöneticileriyle bir araya geldiği ve onlara istihbaratın takibine takılmamaları için bilgiler verdiği ileri sürülmüştü. Maassen, meclis NSU araştırma komisyonlarına seri cinayetlerin aydınlatılması hususunda yeterince bilgi vermemekle de suçlanmıştı.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI