Bugun...
SON DAKİKA

Büyükelçi Şen, ’Türkçe köken dili değil Anadildir’

facebook-paylas
 Tarih: 23-11-2022 21:26:48  -   Güncelleme: 24-11-2022 08:53:48

Büyükelçi Şen, ’Türkçe köken dili değil Anadildir’

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hessen eyaletine gelen Türkiye'nin Berlin büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein, Frankfurt Belediye Meclis Başkanı Hilime Arslaner ve Wiesbaden Belediye Başkanı Gert-Uwe Mende ile bir araya geldi.


 

Görüşmelerde  eyaletteki Türk toplumunun meselelerini ve Hessen eyaleti ile Türkiye'nin ilişkilerini özellikle Bursa ile olan kardeş bölge konularını ele aldığını belirten büyükelçi Hessen eyaleti temaslarını Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür evinden Türk basın mensuplarıyla paylaştı. Hessen eyaletinde faaliyette bulunan türk sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelen Büyükelçi Başar Şen'in Hessen eyaletindeki görüşmelerine Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer eşlik etti. 


 

Görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini belirten Büyükelçi Ahmet Başar Şen, Hessen Başbakanı Boris Rhein'ın Türkleri çok iyi tanıyan biri olduğunu hatta Başbakan Rhein'ın Türkleri yabancı olarak görmenin doğru bir tanım olmayacağını söylediğini aktardı. Başbakan Borius Rhein'la ilgili yaptığı görüşmede eyaletteki Türk toplumun sorunlarını ele aldıklarını belirten Büyükelçi Şen, Alman muhataplarıyla bir araya geldiklerinde Türk çocuklarının Türkçeyi öğrenmelerinin yetişmeleri için önemli bir faktör olduğunu anlattıklarını belirterek, "Türkçe bir köken dili değildir. Türkçe anadildir. Anadilini öğrenen çocuk diğer yeteneklerini geliştirir. Anne ve babanın en iyi bildiği dil, çocuğun zeka gelişmesi olumlu olarak etkiliyor. Anadil kişilik oluşmasında önemli bir faktördür. Türk çocuklarının ana dillerini öğrenmeleri için daha fazla imkanlar sağlanmalıdır" dedi. 

 

Irkçılık, yabancı düşmanlığı İsmlamofobi gibi nefret suçları konusunda Türk toplumunun rahatsızlıklarını üst düzey görüşmelerde dile getirdiklerini söyleyen Büyükelçi Başar Şen,  Almanya'nın diğer biri çok Avrupa ülkesinin olduğu gibi modern bir vatandaşlık yasasına kavuşması gerektiğini  ve çifte vatandaşlık hakkı bekleyen vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.  

 

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlamalarına Alman dostlarımızın da birlikte kutlamalara katılmaları ve daha fazla imkan sunmaları talep ettiklerini belirtti.  Türk toplumun her sahada Almanya'ya büyük katkılar sunduklarını ve yeni nesil Türk gençlerinin çok başarılı olduğunu uyum konusunda bir sorunları olmadığını ifade etti.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI