Bugun...
SON DAKİKA

Bundesliga’da yeni sezon heyecanı başlıyor

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi arasında yer alan İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) 2022-23 sezonu, oynanacak maçlarla başlayacak.
facebook-paylas
 Tarih: 05-08-2022 10:10:53

Bundesliga’da yeni sezon heyecanı başlıyor

Bundesliga'da son 10 sezondur şampiyonluk kupasını kaldıran Bayern Münih ise ilk maçında deplasmanda Eintracht Frankfurt ile TSİ 21.30'da kozlarını paylaşacak.

 

Bundesliga:

 

Bugün: Eintracht Frankfurt-Bayern Münih.

 

6 Ağustos Cumartesi: Bochum-Mainz, Augsburg-Freiburg, Wolfsburg-Werder Bremen, Union Berlin-Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim, Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen.


7 Ağustos Pazar: Stuttgart-Leipzig, Köln-Schalke 04.

 

Bayern Münih kadroda köklü değişikliğe gitti

 

Transfer sezonlarını son yıllarda suskun geçirmeyi tercih eden Bundesliga ekibi Bayern Münih, bu stratejisini değiştirerek harekete geçti.

 

Art arda 11. şampiyonluğunu hedefleyen Bavyera temsilcisi, Liverpool'un yıldızlarından Senegalli Sadio Mane, Juventus'un Hollandalı stoperi Matthijs de Ligt, Ajax'ın orta saha oyuncusu Ryan Gravenberch ve Rennes'in genç yeteneği Fransız santrfor Mathys Tel'in bonservisleri için toplam 137,5 milyon avro kasasından çıkardı.

 

Polonyalı yıldız oyuncusu Robert Lewandowski'nin Barcelona gitmesiyle en önemli oyuncularından birini yitiren Alman ekibi, ile anlaştığı Alman ekibin ile anlaşmasının ardından Alman ekibi, Ajax ile sözleşmesi biten Faslı bek oyuncusu Noussair Mazraoui'yi ise bedelsiz transfer etti.

 

Dortmund, Haller'de kötü huylu tümör tespit edilmesiyle sarsıldı

 

Manchester City'ye transfer olan Haaland'ın boşluğunu Ajax'ın Hollandalı golcüsü Sebastien Haller ile dolduran Borussia Dortmund, sezon öncesi İsviçre'deki kampta oyuncuda kötü huylu testis tümörü tespit edilmesiyle büyük şok yaşadı. Kemoterapiye giren ve sezonu büyük ihtimalle kapatan Haller'in yokluğunda Borussia Dortmund'un hücum hattına takviye yapması bekleniyor.

 

Dortmund ekibi, Salzburg'un Alman santrforu Karim Adeyemi, Freiburg'un Alman stoperi Nico Schlotterbeck, Köln'de forma giyen milli orta saha oyuncusu Salih Özcan ve Bayern Münih'ten ayrılan savunma oyuncusu Niklas Süle'yi de renklerine bağladı.


Ligde zirve hedefleyen diğer takım Leipzig'in en dikkat çekici transferleri ise Hoffenheim'dan 26 milyon avroya kadroya katılan Alman sol bek David Raum ile Wolfsburg'tan 12 milyon avroya transfer edilen Avusturyalı orta saha oyuncusu Xaver Schlager oldu.

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI