Bugun...
SON DAKİKA

Başkonsolos Tunçer, “Saldırının takipçisi olacağız”

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolos Erdem Tunçer, saldırıya uğrayan Mevlana Camii’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 26-11-2022 16:40:14  -   Güncelleme: 27-11-2022 20:21:14

Başkonsolos Tunçer, “Saldırının takipçisi olacağız”

FRANKFURT- Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer saldırıya uğrayan Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB)’e bağlı Mevlana Camii’ni ziyaret ederek cami cemaatinne geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mevlana Camii’ne yapılan ve maddi hasara neden olan saldırının Almanya’daki terörist yapılanmaların çirkin yüzünü  bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Başkonsolos Erdem Tunçer, “ATİB Frankfurt Mevlana Camii’ne bu sabaha karşı boyalı bir saldırı gerçekleştirdiğini öğrendik. Derneğimizi ziyaret ederek yetkililere geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Saldırının sorumlularının bir an önce tespiti bağlamında emniyet makamları nezdinde konunun takipçisi olacağız” dedi.

Mevlana Camii cemaati, Caminin duvarkarına sarı kırmızı ve yeşil renkli bıya torbakarı atılarak yapılan saldırının failletinin bir an önce yakalanmasını istediker. 


ATIB Genel Başkanı İmam Cengiz, saldırıyı şiddetle kınadığını şfade ederek,  "Müslümanlar olarak maalesef son dönemde bu tür saldırıların azalmadığını, aksine İslamofobik suçların arttığını ya da suçların işlenmediği bir gün geçmediğini görmekteyiz.  Faillerin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz.”dedi.

-Saldırıya UID’den kınama
Ululararası Demokratlar Birliği (UID), Mevlana Camii’ine yapılan saldırıyı kınadı. UID Genel Başkanı Köksal Kuş “Almanya’da son günlerde Türk sivil toplum kuruluşlarına  yapılan provokatif ve terörist eylemleri şiddetle kınıyor, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Frankfurt-Höchst Mevlana Camii yönetimine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Güvenlik birimlerinin olayın faillerini bir an önce yakalamalarını ve adalete teslim etmelerini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.
 
662 saldırı oldu

2021 yılında Almanya'da Müslümanlara ve camilere yönelik 662 saldırı düzenlendi. Failler ağırlıklı olarak aşırı ırkçı ve terör örgütü PKK yandaşlarının olduğu istatistiklere yansıdı.
Kaydedilen suçlar arasında internette nefret söylemi, tehdit mektupları ve kişisel saldırıların yanı sıra mülke zarar verme ve duvar yazıları da yer alıyor. Olaylarda 17 kişi hafif veya ağır yaralandı. Yalnızca 46 vakada, yetkililer camilerde ve camilere hakaret içeren saldırı olduğu kaydedildi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI