Bugun...
SON DAKİKA

Başkonsolos Tunçer Halil Öztaş'a başarılar diledi

facebook-paylas
 Tarih: 27-05-2021 00:47:00  -   Güncelleme: 27-05-2021 01:34:00

Başkonsolos Tunçer Halil Öztaş'a başarılar diledi

Türkiye'nin Frankfrut Başkonsolosu Erdem Tunçer, Hessen eyaletindeki ilk Türk kökenli Belediye Başkanı olan Halil Öztaş'ı makamında ziyaret ederek,  Temmuz ayının ilk haftasında yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılar diledi.  

 

Türk kökenli gençlerin Almanya’daki siyasal hayata aktif biçimde katılım sergilemesinin her iki toplumun da yararına olacağını belirten Tunçer,  Almanya'da yaşayan Türk kökenlilerin seçme ve seçilme hakkını daha etkin kullanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. 

 

Frankfrut yakınlarında 20 bine yakın nüfusu ve 14 bin seçmeni bulunan Heusenstamm kasabasında Sosyal Demokrat Parti  (SPD)'den ikinci kez Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere hazırlanan Halil Öztaş, beş yıllık belediye başkanlığı döneminde bir çok projeyi gerçekleştirdiğini, yeni dönemde de başlattığı çalışmaları tamamlamayı hedeflediğini söyledi. 2015 yılındaki seçimlerde Hıristiyan Demokrat Parti (CDU)'nun beldedeki 68 yıllık hakimiyetini sonlandırarak Belediye Başkanlığını kazandığını belirterek, “yeni dönemde eğitimden, istihdama, çevreden sosyal tesislere kadar bir çok projeyi hayata geçireceğiz" dedi.


Heusenstamm'da ikamet eden ve oy kullanma hakkı bulunan yabancı kökenlilerin oy potansiyelinin oranın yüzde 11 civarında olduğuna değinen Belediye Başkanı Halil Öztaş, yabancı kökenli seçmenlerin de sandığa giderek demokratik haklarını kullanmalarının önemli olduğunu ifade ederek, "Her oyun çok önemi var.  4 Temmuz'da sandığa giderek tercihlerini yaparak oylarıyla kendilerini hissettirerek vatandaşlık görevlerini yerine getirsinler" dedi. 

 

Ziyarette hazır bulunan Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Darmstadt Sanayi ve Ticaret Odası Meclis ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Kocagöl, Almanya'daki Türk gençlerinin siyasi partilerde yer alarak bu sahalarda da aktif olmalarını istediklerini söyledi.  Kocagöl, " Siyaset Ticaret ve eğitim Almanya'daki Türk toplumunun temel taşlarıdır. Bu sahada daha aktif olmamız gerekiyor. Siyasette  mücadele eden adaylarımızı da oylarımızla destekleyerek mesafe almalarında katkı vermeliyiz" dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI