Bugun...
SON DAKİKA

Almanya Türkiye'ye yakınlaşma politikasını sürdürüyor

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyareti ve Alman ekonomi bakanının Türkiye’ye yaptığı ziyaretten sonra Almanya son bir haftadır Türkiye’ye ciddi bir yakınlaşma sürecine girdi.
facebook-paylas
 Tarih: 19-02-2019 20:53:20  -   Güncelleme: 19-02-2019 20:58:20

Almanya Türkiye'ye yakınlaşma politikasını sürdürüyor

 İlk olarak PKK’ya karşı baskınlar düzenleyen yayınların engelleyen Almanya, artık kendi ülkesinde PKK’nın hiçbir faaliyetine izin vermeme yaklaşımı içine girdi. PKK’lılar da bunu anlayarak artık Almanya dışında daha rahat hareket edecekleri bir ülke arayışını sürdürüyor.

 

Fetö'ye karşı tutum

 

İkinci adım olarakta Almanya’da faaliyet gösteren FETÖ’cülerin binine sığınma hakkı tanıyan Almanya artık kendi ülkesine sığınmak isteyen FETÖ’cülerin işlemlerini yavaşlatıp ve sığınma hakkı vermemeye kararlı bir tutum içinde.

 

Avrupa ordusu ve Türkiye

 

Üçüncü adım olarak Avrupa Ordusu’nun Fransa ile birlikte kurdurma çabasında olan Almanya son Münih’te yapılan savunma iş birliği sempozyumunda da Amerika’nın Almanya’dan istediği Alman vatandaşı olan ve başka uluslardan olan teröristleri Suriye’den alarak kendi ülkesinde yargılama sürecine hayır diyor. Almanya’nın diğer bir adamı da Amerika’nın Suriye’de YPG ve Türkiye arasında oluşturmak istediği kontrollü bölgeye asker göndermeyeceğini bildirdi. İran’a olan yaklaşımı her geçen gün daha da artan Türkiye, İran ticaretinde de Türkiye ile ciddi bir iş birliği yapma aşamasında.

 

Türkiye'ye yaklaşım

 

TAVAK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen’in son Almanya seyahati sonucu izlenimleri çerçevesinde ‘’Almanya’da Türkiye’nin Avrupa ordusunda yer alma konusunda istem giderek büyüyor. Almanya, Fransa dışında şuanda orduda yer alması istenilen üçüncü ülkenin Türkiye olduğunu tespit etmek mümkün’’ dedi.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI