Bugun...
SON DAKİKA

5 adımda sakinleşin

“Bazı olaylarda sinirlerime hâkim olamıyorum, yanlış şeyler yapıp sonra pişman oluyorum” diyorsanız işte size çözüm yolları…
facebook-paylas
 Tarih: 30-08-2018 18:16:48

5 adımda sakinleşin

Bazen olaylar karşısında bir anda sinirleniyor, telafisi güç hatalar yapıyor ve en sonunda pişman oluyor musunuz? Eğer cevabınız “evet” ise o zaman bu yazımız tam size göre… Sinirlerinizi bozmadan, kontrolünüzü kaybetmeden sakin biçimde davranmanız ve zarar görmeden sorunları atlatmanız aslında göründüğü kadar zor değil. Siz de şu adımları uygulamayı başarabilirseniz, üzücü olaylardan hasarsız kurtulabilirsiniz:

 

 

MEKâNDAN UZAKLAŞIN

Sinirlenmeye başladığınızı hissettiğinizde bulunduğunuz mekânı değiştirerek sorunun büyümesini engelleyebilirsiniz. Atalarımız, “Tebdili mekânda ferahlık vardır” derdi.

 

ÖNCE SESSİZ KALIN

Kafanızın içinden geçenleri söylemeden önce derin ve yavaş nefes alın. Nefes alıp vermek, zihninizin rahatlamasına yardımcı olur. Sonra hâlâ düşüncelerinizi söylemek istiyorsanız devam edin, ancak genellikle vazgeçtiğinizi göreceksiniz. Böylece fikrinizi yansıtmak için daha uygun bir anı yakalama şansını korumuş olursunuz.

 

SORUNUN SEBEBİNİ KAVRAYIN

Sessiz kalmayı başardıysanız, yeni bir aşamaya geçebilirsiniz. Hemen sinirlenmenize neden olan durumu iyice düşünün. Belki ortada bir yanlış anlaşılma vardır. Sinirlenmenize neden olan kişinin de haklı olduğu yanlar olabilir. Empati yapın.

 

ALIŞKANLIĞINIZI DEĞİŞTİRİN

Kendinizi kontrol etmenizi zorlaştıran alışkanlıklardan kurtulmaya çalışın. Hızlı ve yüksek sesli konuşma, ani çıkışlar bu alışkanlıklardandır.

 

KENDİNİZİ İFADE EDİN

Konuşmaya eleştirerek başlamak yerine, kendi hislerinizi ifade ederek başlayın. Sorunu net bir şekilde ortaya koyun ve neye sinirlendiğinizi açıklayın.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI