beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi sex hikayesi seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan şirinevler escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort şirinevler escort
Bugun...
SON DAKİKA

Azerbaycan'dan Almanya'ya Hocalı Katliamını "Soykırım" Olarak Tanıma Çağrısı

Azerbaycan'ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev, Almanya'daki yeni hükümete Hocalı katliamını "soykırım" olarak tanıma çağrısında bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 24-02-2025 11:36:18

Azerbaycan'ın Berlin Büyükelçisi Nasimi Aghayev, Almanya'daki yeni hükümete Hocalı katliamını "soykırım" olarak tanıma çağrısında bulundu. Aghayev, 26 Şubat 1992'de Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında yaşanan ve 613 Azerbaycanlı'nın hayatını kaybetmesine yol açan katliamın 33. yıldönümünde Alman medyasına açıklamalarda bulundu.

Almanya'nın Avrupa'daki önemli demokrasilerden biri olarak tarihi suçlarla ilgili özel bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Aghayev, "Yeni Alman hükümetinin Hocalı'yı sadece soykırım olarak tanımakla kalmayıp, aynı zamanda uluslararası düzeyde yeniden değerlendirme yapma konusunda aktif adımlar atacağını umuyorum," dedi.

Aghayev, Hocalı katliamına sessiz kalmanın bir seçenek olmadığını belirterek, "Hocalı için adalet yalnızca Azerbaycan halkının talebi değil, evrensel bir insanlık meselesidir," ifadelerini kullandı.

Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamı, 26 Şubat 1992'de 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycanlı’nın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Katliamda 487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi esir alınmış ve bunlardan 150’sinin akıbeti hala bilinmemektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2010 yılında verdiği kararda, Hocalı'da yaşananları savaş suçları ve insanlık aleyhine suçlarla eşdeğer olarak değerlendirdi. Bugüne kadar 15 ülkenin parlamentosu ve ABD'nin 16 eyaleti, Hocalı'daki katliamı soykırım olarak kabul etti ve kınadı.

 

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI