beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi sex hikayesi seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan şirinevler escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort şirinevler escort
Bugun...
SON DAKİKA

Almanya ve Avusturya, Bosnalı Sırp Lider Dodik'e Ülkeye Giriş Yasağı Getirdi

Almanya ve Avusturya, Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik ile iki diğer RS siyasetçisine ülkeye giriş yasağı getirdiğini duyurdu.
facebook-paylas
 Tarih: 04-04-2025 10:47:14

Almanya ve Avusturya, Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik ile iki diğer RS siyasetçisine ülkeye giriş yasağı getirdiğini duyurdu. İki ülkenin Dışişleri Bakanları, Bosna Hersek'teki anayasal kriz ve ayrılıkçı eylemler konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Anna Lührmann ve Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger, Saraybosna'da yaptıkları görüşmelerde, Sırp Cumhuriyeti yönetiminin ayrılıkçı kışkırtmalarının Bosna Hersek'in anayasal düzenini tehdit ettiğini vurguladılar. İki bakan, Bosna Hersek'in Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde ilerlemesini sağlamak için Avrupa yanlısı güçlere aktif destek verme sözü verdiler.

Meinl-Reisinger, Dodik'in ve diğer ayrılıkçı siyasetçilerin eylemlerinin, Batı Balkanlar'ın güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini ifade ederek, bu tür davranışların daha fazla kabul edilemeyeceğini belirtti. Almanya Devlet Bakanı Lührmann da, bu kişilerin Bosna Hersek'in AB üyeliği yolundaki ilerlemesini engelleme potansiyeli taşıdığını ve tedbirlerin doğrudan bu kişilere yönelik olduğunu söyledi.

Avusturya ve Almanya, Bosna Hersek'teki anayasal krizin sorumluları hakkında adımlar atmaya devam edeceğini, bu konuda Sırp Cumhuriyeti'nden sorumlu politikacılar için önlemler aldığını açıkladı.

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI