Bugun...

Almanya’da Türkleri Hedef Alan Irkçı Hanau Saldırısının Üzerinden 5 Yıl Geçti

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de ırkçı terörist Tobias Rathjen tarafından düzenlenen saldırıda, 4'ü Türk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti.
facebook-paylas
 Tarih: 18-02-2025 09:58:52

Almanya’da Türkleri Hedef Alan Irkçı Hanau Saldırısının Üzerinden 5 Yıl Geçti

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de ırkçı terörist Tobias Rathjen tarafından düzenlenen saldırıda, 4'ü Türk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, saldırının yarattığı acı hala taze bir şekilde hatırlanıyor.

5. Yıl Anması

Bu yıl, ırkçı terör saldırısının 5. yılı nedeniyle Hanau'da çeşitli törenler ve etkinlikler düzenlenecek. Kurbanların mezarları başında dini törenler yapılacak ve dualar edilecek. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, resmi anma törenine katılmak için Hanau'ya gidecek.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Hanau Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek törenin ardından, Hanau Kongre Parkı'nda yapılacak resmi törende konuşma yapacak. Törene, Hessen Eyalet Başbakanı Boris Rhein ve Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky de katılacak.

Törende, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları da konuşmalar yapacak, ardından dua edilecek. Gün boyu şehirdeki camilerde ve kiliselerde hayatını kaybedenler için dualar edilecek. Ayrıca, ırkçılık karşıtı yürüyüşler düzenlenecek ve farklı anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Irkçı Terör Saldırısı

19 Şubat 2020'de Tobias Rathjen, Hanau şehir merkezindeki iki kafeye yönelik ırkçı bir terör saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırgan Rathjen, saldırının ardından evinde ölü bulunmuştu. Rathjen'in ardında bıraktığı mektup ve video, saldırının ırkçı bir motivasyona dayandığını ortaya koymuştu.

Saldırının ardından yapılan soruşturmalarda, federal savcılık, başka suç ortakları veya failin bir sırdaşı olduğuna dair yeterli delil bulunamadığını açıklamış ve takipsizlik kararı verilmişti.

Almanya'dan Tepkiler

Almanya'nın o dönemdeki Başbakanı Angela Merkel, saldırıyla ilgili olarak "Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, toplumda yaygınlaşan ırkçılık ve nefret suçlarına karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

 

 

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI