|
Tweet |
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde, enerji altyapısına yönelik saldırılar için açıklanan ateşkesin önemli bir ilk adım olabileceğini belirtti. Scholz, bir sonraki adımın en kısa sürede Ukrayna için tam bir ateşkes olması gerektiğini vurguladı.
Başbakan Scholz, Almanya'nın Ukrayna'nın yanında olduğunu ve ülkenin yarı yolda bırakılmayacağını yineleyerek, ABD'nin desteğinin kritik olduğunu ifade etti. Scholz, Ukrayna için kalıcı bir barışa ulaşılmasının önemine değindi ve tüm çabaların bu doğrultuda olacağını söyledi.
Ayrıca, Avrupa'nın güvenliği ve savunma kabiliyetinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Scholz, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'ne atıfta bulunarak, Avrupa'nın savunma endüstrisini geliştirecek planlar üzerinde çalışmalarının süreceğini dile getirdi. Scholz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak, sivil kayıplardan derin endişe duyduklarını ve Hamas’a esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise Scholz’u Almanya’nın altyapı ve savunma harcamaları için milyarlarca avroluk kredi paketinin onaylanmasından dolayı tebrik etti ve Ukrayna halkının yanında olduklarını yineledi.