Bugun...
SON DAKİKA

Suriye’de Katledilen Aleviler İçin Gıyabi Cenaze Erkanı

Alevi Düşünce Ocağı, Suriye’deki Alevilere yönelik gerçekleştirilen infazlar ve toplu katliamlar için bir açıklama yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 13-03-2025 16:15:00

Alevi Düşünce Ocağı, Suriye’deki Alevilere yönelik gerçekleştirilen infazlar ve toplu katliamlar için bir açıklama yaptı. 8 Aralık’tan itibaren HTŞ’nin Şam’ı ele geçirmesinin ardından, özellikle Hama ve Humus bölgelerinde Alevilere karşı tekil ama süreklilik gösteren infazlar yapıldığı, hala kayıp insanlar bulunduğu ve Alevilerin insanlık dışı kötü muameleye tabi tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, 6 Mart’tan sonra öldürme, işkence ve kötü muamelenin toplu katliama dönüştüğü ifade edildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporlarına göre, toplam can kaybının 1383’e ulaştığı ve Birleşmiş Milletler gözlemcilerinin de binden fazla sivil ölüm gerçekleştiğine dair tespitlerde bulunduğu kaydedildi.

Türkiye’deki Aleviler, bu gelişmelerden büyük bir kaygı duyduklarını belirterek, “Suriye’de katledilen canlarımızı anmak üzere tüm cemevlerini Perşembe günleri yapılan cem ibadetinde çerağ uyandırmaya, mersiyeler okumaya ve gıyabi cenaze erkanı yürütmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

 

 

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI