Bugun...
SON DAKİKA

Kadına da erkeğe de, Guava!

Adı hemen hemen hiç bilinmeyen bu meyve, meme ve prostat kanserlerini önlüyor. Bu kadarla da kalmıyor, daha pek çok rahatsızlığa şifa kaynağı oluyor
facebook-paylas
 Tarih: 29-08-2018 23:44:26

Kadına da erkeğe de,  Guava!

Eski insanlar, binlerce yıl boyunca her hastalığın devasını doğada aradılar. Edindikleri tecrübelerle belirli meyve, sebze ve otların hangi rahatsızlığa şifa kaynağı olduğunu tespit ettiler. İşte o meyvelerden birisi de çoğu kimsenin adını bile duymadığı Guava.

İçerdiği zengin A, B ve C vitamini ile pek çok hastalığa karşı koruyucu olan Guava, asıl ününü hem kadınların meme kanserine hem de erkeklerin prostat kanserine karşı etkili olmasına borçlu. Bu meyvenin her iki kanser türünü önlediğine dair klinik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Söz konusu araştırmalara her geçen yıl yenileri eklenmekte ve Guava’nın şifa kaynağı olduğu gerçeği adım adım ispatlanmaktadır. Mineral açısından da oldukça zengin olan bu meyve aynı zamanda iyi bir antioksidandır. B vitamini çokluğu, bu meyvenin beyin gelişimi ve hafıza üzerine olumlu etkileri olmasını da sağlamaktadır.

 

İSTERSEN GARGARA YAP

Guava yapraklarının ishale karşı koruduğu bilinmektedir. İçindeki vitaminler ve lifli yapısı ile ishal olmuş kişilerde bağırsak düzenleyici etki yapmaktadır. Guava ile yapılan çaylar ile boğaz ağrıları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve farenjit şikâyetleri giderilmektedir. Guava, solunum yollarını temizleme etkisi ile gargara olarak da kullanılmaktadır. Bayanların en büyük problemlerinden biri olan ilerleyen yaş ile ortaya çıkan kırışıklıklara da iyi gelmektedir. İçeriğindeki A vitamini ile ciltte kollojen dokusunu zenginleştirir, sivilce ve istenmeyen lekeleri önler. Muzun bir potasyum deposu olduğunu biliriz, fakat Guava meyvesi muzdan çok daha fazla potasyum içeriğine sahiptir. Kan şekerini kontrol altına alır ve kilo vermeye yardımcı olur. Tok tutan bir meyve olduğu için birçok diyet listesinde yer almaktadır. Ağız ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkileri de bulunan Guava’nın diş eti hastalıkları ve nefes kokusuna karşı koruma sağladığı da belirtilmekte.

 

NEREDEN TEMİN EDİLİR?

Guava Avrupa’da ve Türkiye’de üretilen veya sık ithal edilen bir meye olmadığından dolayı pazarda veya sebze hallerinde bulunmamaktadır. Guavanın faydalı etkilerinden dolayı “Bu meyve nerede satılır?” diye soranlar için tek adres internet siteleridir. Guava gibi faydalı bir besini, kilosunu 5-10 Euro civarında internet siteleri üzerinden temin edebilirsiniz.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI