Bugun...
SON DAKİKA

En sağlıklı tatlı!

Aile Günü etkinlikleriyle gönüllerde taht kuran AOK Hessen, doğru beslenme bilincini ve az miktar şekerle nasıl tatlı yapılacağını ailelere aktarıyor
facebook-paylas
 Tarih: 29-08-2018 23:56:08  -   Güncelleme: 12-09-2018 18:11:08

En sağlıklı tatlı!

AOK Hessen’in Bad Hersfeld’de "Ama sen çok tatlısın" sloganı altında düzenlediği "3. AOK Aile Günü" yoğun ilgi gördü. Aileler için eğlence, oyunlar, düşük şekerli aksiyonların ve tanıtımların yer aldığı etkinlikler değişik şehirlerde 23 Eylül’e kadar sürecek. AOK  Hessen düzenlediği bu şenliklerinde aileleri şeker rallisinden ve  Drums Alive'den, yani büyük toplarla yapılabilen hareket etkinliklerinden en iyi şekilde yararlanmaya davet ediyor.

Almanya'da  günde ortalama 90 gram şeker tüketildiğini vurgulayan AOK Hessen Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Suözer, "Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu miktarın çok fazla olduğunu belirtirken, şeker oranını çocuklarda günlük olarak en fazla 25 gram, yetişkinlerde ise 50 gram olarak önermekte. Fazla şeker tüketimi, birçok metobolizmik reaksiyonları beraberinde getirirken, obezite ve buna bağlı olarak sayısız hastalığın ortaya çıkmasına sebep oluyor. Buradaki en büyük sorun şudur: Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımladığı miktarları göz önünde bulundurduğumuzda, bir parça kek, küçük bir meyve ve endüstriyel olarak üretilmiş bir meyve yoğurdu ile alınması gereken şeker oranlarını fazlası ile aşmaktayız" dedi.

 

TOPLUMSAL DUYARLILIK

Kurum olarak toplumsal duyarlılığa önem verdiklerini de kaydeden Suözer, "İşte bu yüzden AOK olarak biz, Aile Günü etkinliklerimizde şekerden nasıl korunulacağı, az şekerle lezzetli yiyeceklerin ve tatlıların nasıl yapılabileceğini konuklarımıza gösteriyoruz. Dolayısı ile, ebeveynleri sağlıklı ve düşük şekerli bir diyete karşı bilinçli hale getirmek istiyoruz. Tabii ki etkinliklerimizde şimdiden nelerin sunulacağı hakkında çok fazla şeyler söylemek doğru olmaz, ancak birçok sürprizin olduğunu belirtmek isterim" ifadesini kullandı. Dünyada 20-79 yaş arası 415 milyon şeker hastası bulunuyor. Bu da her 11 yetişkinden birinin diyabet hastası olduğu anlamına geliyor. Avrupa kıtasında Rusya'dan sonra en fazla şeker hastasının yaşadığı ülke Almanya.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI