Bugun...
SON DAKİKA

Alman İstihbaratından Baltık Alarmı: Rusya Estonya’ya ‘Yeşil Adamlar’ Gönderebilir

BND Başkanı Bruno Kahl, Rusya’nın NATO’nun kararlılığını sınamak amacıyla Estonya’da gizli operasyonlara girişebileceği uyarısında bulundu.
facebook-paylas
 Tarih: 11-06-2025 15:00:00

Almanya Dış İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl, Batı’yı Rusya’nın genişleme stratejisine karşı uyardı. Kahl, “Ukrayna, Rusya’nın Batı’ya yönelik planlarında yalnızca bir duraktır” derken, NATO’nun caydırıcılığının test edilebileceği kritik bir döneme girildiğini belirtti.

Özellikle Estonya’nın risk altında olduğunu ifade eden Kahl, Rusya’nın Baltık ülkelerinde yaşayan Rusça konuşan nüfusu bahane ederek, tıpkı 2014 Kırım senaryosunda olduğu gibi, üniformasız özel birlikler – yani “Yeşil Adamlar” – gönderebileceğini söyledi.

Yeşil Adamlar, 2014’te Kırım’da görev yapan, kimlik belirtmeyen Rus özel kuvvetleri için kullanılan bir terim. Kremlin, bu birliklerin varlığını ilk başta reddetmiş, ancak daha sonra bizzat Putin tarafından doğrulanmıştı.

Kahl’ın bu çıkışı, Almanya’da zorunlu askerlik ve savunma bütçesi tartışmalarının sürdüğü bir dönemde geldi. BND Başkanı, Almanya’nın daha fazla askeri hazırlık yapması gerektiğini vurgularken, Batı’nın caydırıcılığının zayıf algılanmasının büyük jeopolitik riskler yaratabileceği görüşünde.

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI