Bugun...
SON DAKİKA

ABD’den Hollanda’ya 570 Milyon Dolarlık Füze Satışı Onayı

ABD, Hollanda'ya AIM-120C-8 orta menzilli füze sistemlerinin satışına onay verdi. 570 milyon dolarlık satışla hava savunma kapasitesi artırılacak.
facebook-paylas
 Tarih: 17-09-2025 09:34:39

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Hollanda’ya yapılacak yeni bir askeri satışı kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, Hollanda'nın AIM-120C-8 gelişmiş orta menzilli hava-hava füze sistemleri ve ilgili ekipmanları satın alacağı belirtildi.

Satışın tahmini maliyeti 570 milyon dolar olarak açıklanırken, ana yüklenici firma olarak çok uluslu savunma şirketi RTX Corporation görev alacak.

DSCA tarafından yapılan değerlendirmede, bu satışın Hollanda’nın savunma yeteneklerini güçlendireceği ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu satış, Hollanda’nın modern ve etkili hava-hava mühimmatlarına sahip olmasını sağlayacak. Ülkenin mevcut ve gelecekteki tehditlerle başa çıkma kapasitesi artacak.”

Söz konusu satışın, ABD Kongresi'ne gerekli sertifikasyon ile sunulduğu ve süreç onaylanırsa Hollanda'nın hava savunmasında önemli bir güç kazanacağı vurgulandı.

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI