Bugun...
SON DAKİKA

ABD, Bazı Tarımsal Ürünleri Gümrük Vergisinden Muaf Tuttu

ABD Başkanı Donald Trump, bazı tarımsal ürünlerin karşılıklı gümrük tarifelerinden muaf tutulmasına ilişkin başkanlık kararnamesini imzaladı. Muafiyet 13 Kasım 2025 itibarıyla geçerli olacak.
facebook-paylas
 Tarih: 15-11-2025 14:05:02

Trump’tan Başkanlık Kararnamesi

ABD Başkanı Donald Trump, bazı tarımsal ürünlerin bu yıl ilan edilen karşılıklı gümrük tarifelerinden muaf tutulmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı. Karar, ticaret ortaklarıyla yürütülen müzakereler, ürünlerin iç talep ve üretim kapasitesi gibi kriterler dikkate alınarak alındı.


Muafiyet Geçerlilik Tarihi ve İzleme

Kararnamede, muafiyetin 13 Kasım 2025 itibarıyla yürürlüğe gireceği vurgulandı. Ayrıca, ABD Ticaret Bakanlığı ve Ticaret Temsilciliği, durumun takip edileceğini ve gerekirse yeni adımlar atılacağını duyurdu.


Hangi Ürünler Muaf?

Kararnamenin ekine göre, gümrük tarifelerinden muaf tutulan ürünler arasında şunlar bulunuyor:

  • Sığır eti

  • Domates

  • Kahve

  • Muz

  • Hindistancevizi

  • Avokado

  • Ananas

Bu muafiyet, söz konusu ürünlerin hem iç piyasadaki talebini desteklemeyi hem de ticaret partnerleriyle ilişkileri düzenlemeyi amaçlıyor.

 

 

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI