|
Tweet |
A Milli Takım, Bursa’da aile sıcaklığında geçen tarihi bir gecede Bulgaristan’ı 2-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde büyük bir adım attı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, hem oyun hem mücadele olarak sahaya damga vurdu ve puanını 12’ye yükselterek play-off’ları garantiledi.
Karşılaşma Bulgaristan’ın santrasıyla başladı ancak oyun üstünlüğünü hemen ele alan taraf Türkiye oldu. Daha 4. dakikada Abdülkerim’in kafa vuruşuyla gole yaklaşan milliler, rakip kaleye ilk tehlikeyi gösterdi.
dakikada kazanılan penaltı vuruşunda kaptan Hakan Çalhanoğlu, topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Tribünlerde ailece yaşanan sevinç görülmeye değerdi.
Kerem Aktürkoğlu, Kenan’ın asistinde büyük bir şansı değerlendiremedi. Arda Güler ise hem şutları hem de oyun zekâsıyla hücumda etkisini hissettirdi.
İkinci yarıya yapılan değişikliklerle daha dinamik başlayan milliler, Oğuz Aydın ve Kerem ile etkili ataklar geliştirdi. Oğuz’un sağ kanattan getirdiği toplar tribünleri coşturdu.
Hakan’ın kullandığı serbest vuruşta Bulgar oyuncu Chernev ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve skor 2-0 oldu.
dakikada Kaan Ayhan topsuz alanda kendisini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi.
dakikada ise İsmail Yüksek, hakeme itirazı sonrası sarı kart görerek İspanya deplasmanı öncesi cezalı duruma düştü. Milli takım ailesinde bu durum üzüntü yarattı.
Bulgaristan’ın özellikle Despodov ile geliştirdiği ataklarda Uğurcan Çakır güven veren kurtarışlara imza attı.
45 bin kişiyle Bursa Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı’nda Türk futbol ailesi tek yürek oldu. Maça ilgi yoğun, destek ise göz kamaştırıcıydı.
Teknik direktör Vincenzo Montella, maç öncesinde “Kalitemizi kullanarak sonuca gideceğiz” derken; Altay Bayındır “Milli duygularımız yüksek, bu akşam ailece güzel bir galibiyet alacağız” ifadelerini kullandı.
A Milli Takım, İspanya deplasmanına moralli, birlik içinde ve Dünya Kupası hayalini taşıyarak gidiyor.