SON DAKİKA


Çikolata devinden Türk fındığına övgü
Tarih: 18-08-2018 16:04:44 Güncelleme: 18-08-2018 16:04:44 + -


Ferrero yöneticileri, ürünlerinde hiçbir zaman kaliteden taviz vermeyeceklerini ve bu yüzden Türk fındığından vazgeçemeyeceklerini açıkladı

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2018 16:04

Çikolata devinden Türk fındığına övgü

Nutella ve Kinder çikolatalarını üreten dünya devi Ferrero için Türk fındığının yeri başka. Ferrero Genel Müdürü Stefano Gagliasso, "Üretimimizde kaliteyi ön planda tutuyoruz. Bu yüzden fındık kullanmayı sürdüreceğiz" dedi. Türkiye'nin fındıktaki liderlik konumunun çok güçlü olduğuna işaret eden Gagliasso, "Gelecek 10-15 y›lda Türkiye'nin yerini dolduracak hiçbir ülke yok. Ülkeniz küresel fındık üretiminin yüzde 75'ini gerçekleştiriyor. Yani risk yok. Fakat önemli olan, Türkiye'nin uluslararası alandaki f›nd›k talebine uyumlu olarak arz zincirini sürdürmesi. Bunun için daha fazla kalite, yenilik ve makineleşme çok önemli hale geliyor. Uluslararası piyasa ve bizler, kaliteli f›nd›ğa yüksek fiyat ödemeye hazırız" dedi.

GİRESUN İLE KARDEŞİZ

Ferrero Onursal Başkan› Carlo Marsili ise, "Türkiye, dünyadaki en büyük fındık üreticisi olmasından dolay› bizim için çok önemli. Fındık alımı yaptığımız İtalya, Azerbaycan, Gürcistan ve Şili gibi pazarlar var ama ana ülke Türkiye ve diğerleriyle karşılaştırılamaz. Türkiye'de fındıık kalitesi çok iyi" diye konuştu. Giresun'daki kaliteli fındığın dünyan›n hiçbir bölgesinde yetişmediğini anlatan Marsili, Ferrero markasının doğduğu yer olan İtalya'nın Alba kenti ile Giresun'un kardeş şehir ilan edildiğini de hatırlattı.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YUKARI