Bugun...
SON DAKİKA

Şimdi bakım zamanı

Sonbaharın tüm güzelliğiyle kendini hissettirdiği bugünler; deniz, güneş ve sıcaktan yıpranan cildinizi bakıma almak için en ideal zamandır
facebook-paylas
 Tarih: 29-08-2018 23:36:48

Şimdi bakım zamanı

Yaz boyunca tatilde kumsal, havuz, deniz, güneş derken bunların cildimize verdiği zararları unutuverdik. Aslında uzmanların da belirttiği gibi cildin en çok yıprandığı zamanlar, yaz aylarıdır. Yazın deniz ve güneş nedeniyle ciltte lekelerin oluşması en büyük problemlerden biridir. Güneş ışığından etkilenen kişiler öncelikle bronzlaşır, fakat uzun süre güneşe maruz kalan ciltlerde zaman içerisinde incelme, elastikiyetin bozulması (kırışıklık), kuruluk, lekelenmeler ve kılcal damarların belirginleşmesi görülür.

 

KENDİNİZİ YENİLEYİN

Tatil dönüşü ise bronzluğun tadını çıkarırken hemen fark etmezsiniz ama cildiniz kurumuş ve yıpranmıştır, canlılığını ve parlaklığını kaybetmiştir. İşte yaz sonu, bu nedenle cildi tekrar ayağa kaldırmanın tam zamanıdır. Bu sayede hem yüzünüz hem vücudunuz yeniden pırıl pırıl ve sağlıkla ışıldar; pürüzlerinden, ölü derilerden arınır.

 

PEELİNG YAPIN

Peeling, cildinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biridir. Peeling, cildinizde biriken tüm ölü derileri ve kirleri temizler, tazeler. Yüzünüze ve vücudunuza haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

 

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Yaz sonrası cilt bakımında en önemli nokta; havuzdan ve denizden dolayı hayli kuruyan cildinizi uygun ürünlerle besleyip nemlendirmektir. Nemlendiriciler, özellikle dermatologların önerdiği üre ve benzeri etkin madde içeren medikal kozmetik ürünler olursa; çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Dolayısıyla tatil dönüşü mutlaka her akşam cildinizi nemlendirin. Günde en az 2 litre su içmeyi de cilt sağlığı açısından ihmal etmeyin.

 

SABUN YERİNE BANYO YAĞI

Kuruyan cildi banyoda sabun kullanarak daha fazla kurutmamaya özen göstermeli; PH dengeli uygun temizleyiciler ya da bunlar gibi kullanılabilen özel banyo yağları ile cildinizi temizlemelisiniz. Cildin gözenekleri açık olduğundan, banyo sonrası mutlaka uygun nemlendirici veya vücut yağı sürmeyi ihmal etmeyin.

 

GÜNEŞ LEKELERİNİN ÇÖZÜMÜ

Yaz sonrası ciltte görülen önemli bir değişiklik de güneşe bağlı oluşan lekelerdir. Bu lekelerden bitkisel yollarla kurtulmak için ilk önerimiz şöyle: 4 tane maydanoz + 4 tane semizotu + 2 kaşık yoğurt + 1 kaşık limon suyu karışımı güneş lekeli bölgeye sürülüp 40 dakika bekletilir ve bol su ile yıkanır. Bir diğer güneş lekesi kürü ise şu şekilde: 1 kaşık bal + 1 kaşık yulaf unu + 1 kaşık limonun suyu ve 1 kaşık yağsız yoğurt güzelce homojenik bir şekilde karıştırılıp, yüze maske şeklinde sürülerek 25 dakika bekletildikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Bu kür haftada sadece 1 kez uygulanmalıdır. Ayrıca eczanelerden satın alabileceğiniz dermo-kozmetik kremler, ilaçlar da güneş lekelerinin geçmesinde yararlı olabiliyor.

 

CİLDİNİZİ ŞIMARTIN

Her şeye rağmen güneş lekelerinin önüne geçemediyseniz, tıbbi tedavi planlayabilirsiniz. Yüzeysel peeling, lazer tedavileri, IPL ve krioterapi yapabilecekleriniz arasında. Tüm bu uygulamaların ardından yağ ya da yoğun bakım kremleri ile cildinizi yumuşatıp sakinleştirin.


  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER KADIN DÜNYASI Haberleri
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI